Balistički modul kao element sistema za upravljanje vatrom oruđa vatrene podrške - Luković, Branka R.; Petrović, Veljko P.; Mrdak, Veselin L. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
U radu je prikazan balistički modul kao element sistema za upravljanje vatrom oruđa vatrene podrške (minobacača, artiljerijskih oruđa i lansera raketa). Softver je "otvorenog tipa" sa naglašenom autonomijom rada; modularan je i adaptibilan na zahteve korisnika i ne zavisi od hardverske osnove.
Keywords: artillery firing||; ||artiljerijsko gađanje; fire support||; ||vatrena podrška; fire control systems||; ||sistem za upravljanje vatrom; ballistic module||; ||balistički modul; external ballistics||; ||spoljna balistika; computer software||; ||kompjuterski softver