Napadi na IEEE 802.11 bežične mreže - Tepšić, Dejan Milan; Veinović, Mladen Đuro (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
U radu su prikazani nedostaci današnjih IEEE 802.11 bežičnih mreža u situacijama kada se nađu na meti napadača. U meri u kojoj su namena i obim ovog rada to dozvoljavali, obrađene su savremene metode napada na bežične računarske mreže. Uprkos napretku i razvoju sigurnosnih protokola i dalje postoje slabosti u IEEE 802.11 bežičnim mrežama. Mogući su brojni netehnički, mrežni i softverski napadi. Za sada, bežične mreže nije preporučljivo koristiti u okruženjima gde se ne toleriše nepouzdanost ili nedostupnost.
Keywords: WLAN||; ||WLAN; IEEE 802.11||; ||IEEE 802.11; wireless networks||; ||bežične mreže; attacks||; ||napadi