Analiza rada sistema održavanja primenom teorije masovnog opsluživanja - Petrović, Veljko Predrag; Mrdak, Veselin Lazar; Luković, Branka Risto (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
U radu je izvršena analiza mogućih modela i uslova za primenu Teorije masovnog opsluživanja radi sagledavanja odnosa između klijenata koji traže opslugu i kanala koji ih opslužuju, kao i dimenzioniranja tehnoloških elemenata u optimalnom režimu za posmatrani sistem održavanja. Na osnovu stvarnih prikupljenih podataka i statističke analize intenziteta dolazaka i opsluživanja borbenih vozila u radionici za tehničko održavanje, izvršeno je matematičko modelovanje realnih procesa opsluživanja i kvantifikovanje pojedinih parametara rada sistema održavanja radi utvrđivanja slabosti postojećih modela i potrebnih korektivnih akcija.
Keywords: technological element||; ||tehnološki element; technological demand||; ||tehnološki zahtev; mass serving system||; ||sistem masovnog opsluživanja; servicing||; ||opsluživanje; maintenance||; ||održavanje