Sigurnost protokola rutiranja u ad hoc mrežama i mogući napadi u mreži - Stefanović, Radiša Radomir; Pavlović, Boban Zoran (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
U članku se opisuju ad hoc mreže, specifične po svojoj mobilnosti, iznenadnoj promeni stanja i samoorganizovanju. Zbog svojih svojstava protokoli rutiranja u ad hoc mrežama moraju biti prilagođeni primenama i zadovoljavati sigurnosne zahteve – tajnost, integritet i raspoloživost. Navedena su svojstva i izazovi za razvoj protokola koji bi se suprotstavili napadima, posebno u vojnim primenama. Opisani su neki od poznatih napada i navedena jedna od metoda za ispitivanje sigurnosti protokola rutiranja.
Keywords: security||; ||sigurnost; protocols||; ||protokoli; Ad hoc networks||; ||ad hoc mreže