Savremeno naoružanje i vojna oprema za broj 2/2013 - Ostojić, Nikola M. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
- Poboljšаni EMTAS kompjuterski sistem za kontrolu minobаcаčke vаtre iz Mistrаl Inc- Otkazan nastavak projekta vojnog balona LEMV- Projekat MULE (LS3) - Četvoronožni roboti izvršavaju glasovne komande- Projekat Gladijus – nemački sistem vojnika budućnosti- Odeća za zaštitu od osmatračkih uređaja bespilotnih letelica- Ruske padobranske jedinice naoružavaju se jurišnim robotom MRK-27 BT- Očno sočivo umesto naglavnog displeja za proširenu stvarnost