Egzistencija i jedinstvenost rješenja nekih klasa integralnih jednačina u b-metričkim prostorima nad C*-algebrama - Jakupović, Esad; Masiha, Hashem P.; Mitrović, Zoran; Razavi, Seyede S.; Saadati, Reza (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2020)
Uvod/cilj: Cilj ovog rada jeste da se dobiju određeni rezultati o pridruženim nepokretnim tačkama u C *-algebra b-metričkim prostorima. Koristeći ove rezultate dati su dovoljni uslovi za egzistenciju rješenja nekih klasa integralnih jednačina.Metode: Korišćenjem metode pridruženih fiksnih tačaka dati su dovoljni uslovi za egzistenciju rješenja nekih klasa integralnih jednačina.Rezultati: Dobijeni su novi rezultati o pridruženim fiksnim tačkama u b-metričkom prostoru nad C*-algebrom.Zaključak: Dobijeni rezultati predstavljaju doprinos teoriji fiksnih tačaka i otvaraju nove mogućnosti za primene u teoriji diferencijalnih i integralnih jednačina.
Keywords: pridružena fiksna tačka; C *-algebra; integralna jednačina