Savremeno naoružanje i vojna oprema za broj 1/2013 - Gaćeša, Nebojša Nikola; Ostojić, Nikola M.; Vučković, Dragan (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Nova faza razvoja obaveštajne tehnologije - paradigma sistema za upravljanje bojištem; Britanska policija testira lasersku pušku za oslepljivanje demonstranata; FLIR termalne kamere na sajmu iSEC; Ruski GLONASS globalni pozicioni sistem sada pokriva celu planetu; Dassault isporučuje prvi Rafal opremljen sistemom AESA; Francuska razvija protivvazdušnu odbranu podmornica; GD predstavlja modifikaciju motora za tenk M 1 i gusenični Stryker; GD predstavlja modifikaciju motora za tenk M 1 i gusenični Stryker; Indijska odbrambena industrija se priprema za hipersonični test; Indija uskoro započinje testiranje samohodnog topa Catapult Mk II; Iran prikazuje najnovija oklopna vozila; Northrop Grumman završava unapređenje radara na svim bombarderima B-2; Norveška mornarica ispaljuje svoj prvi NSM; Novi detalji o ponudi oklopnih transportera za marince; Novi paket za modernizaciju za T 72M1; Ukrajinske kompanije se udružuju u cilju razvoja tragača za raketu R-2713; Rusija: Uspešne probe interkontinentalih i krstarećih raketa; Drugi nevidljivi kineski avion; Oružje budućnosti: Projektil koji mikrotalasima „prži“ kompjutere i bezopasan je za ljude.