Izjava o etičkom postupanju za 2013. godinu - Gaćeša, Nebojša Nikola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Objavljivanje članaka nakon stručne recenzije osnovna je delatnost naučnog časopisa Vojnotehnički glasnik. Neophodno je postići saglasnost o etičkim načelima u postupcima svih učesnika prilikom objavljivanja članaka, od autora, Redakcije časopisa i stručnih recenzenata do izdavača.