Forenzika mobilnih uređaja - Markagić, Milorad S. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
U članku je dat pregled mogućnosti digitalizovanih mobilnih (prenosnih) uređaja,kao i metode istraživanja podataka sa istih. Težište je dato na forenzičkoj istrazi mobilnih telefonskih aparata, ali su obuhvaćena i istraživanja ostalih medija za digitalnu obradu, prenos i čuvanje informacija. Poseban osvrt je izvršen na programske alate pri vršenju akvizicije digitalnih podataka, sa ciljem upućivanja čitaoca u načine i metode zaštite podataka, ali i saznanja gde se isti sve mogu naći i kako se mogu zloupotrebiti u kriminalne svrhe.