Unapređenje servisa e-vlade za naprednu pretragu - Šimić, Goran P. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2019)
Usluge e-uprave zavise od arhivskih dokumenata koji su uglavnom skenirani i delimično opisani kako bi se mogli mašinski pretraživati i brzo pronalaziti odgovarajući odgovori za građane i službenike. Da bi se poboljšalo postojeće stanje, predstavljeno je hibridno rešenje zasnovano na prethodnim rezultatima istraživanja. Ovaj rad predstavlja opis veb softverskog rešenja koje kombinuje različite tehnologije kako na strani klijenta tako i na strani servera, poboljšavajući redovne usluge pretraživanja i čineći ih pristupačnim za osobe sa invaliditetom.