Beleška o Meir-Keeler-ovoj teoremi u kontekstu b-metričkih prostora - Pavlović, Mirjana V.; Radenović, Stojan N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2018)
U ovom radu razmatrana je poznata Meir-Keeler-ova teorema u kontekstu b-metričkih prostora. Naš rezultat generalizuje, poboljšava, daje doprinos, ujedinjuje i obogaćuje poznate rezultate u naučnoj literaturi. Takođe, naš dokaz Meir-Keeler-ove teoreme u kontekstu standardnih metričkih prostora je mnogo kraći i prikladniji nego u radovima Ćirića, (2003) i Meir & Keeler-a (1969, pp.326-329).