Neki poznati rezultati iz nepokretne tačke u kompleksnom domenu: istraživanje - Došenović, Tatjana M.; Koppelaar, Henk; Radenović, Stojan N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2018)
U ovom preglednom radu razmatrani su neki poznati rezultati iz teorije nepokretne tačke nad kompleksnim domenom. Istraživanje i primena teorije nepokretne tačke u kompleksnoj analizi započeti su 1926, godine. Teorema Denjoy-Wolf, zajedno sa Banahovim principom kontrakcije, jedno je od glavnih oruđa (rezultata) matematičke analize.