Analiza isplativosti projekta - Drenovac, Aleksandar Ž.; Drenovac, Bratislav Ž. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2017)
Odluka o pokretanju i realizaciji projekta mora biti zasnovana na merljivim pokazateljima. Zato se izbor projekta na portfolio nivou zasniva na analizi parametara NPV, ROI, IRR i PbP. Donosioci odluka moraju poznavati karakteristike i veze datih parametara i, na osnovu njihove značajnosti za organizaciju, adekvatno upravljati investicijama.