Kontraktivni uslovi u b-metričkim prostorima - Došenović, Tatjana M.; Pavlović, Mirjana V.; Radenović, Stojan N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2017)
Cilj ovog rada jeste da razmotri razne kontraktivne uslove u b-metričkim prostorima koji su nedavno objavljeni. Naši rezultati popravljaju i dopunjuju mnoge nedavne rezultate iz ovog konteksta. Koristeći nedavno dobijeni rezultat R. Mikuleskua i A. Mihaila (Miculescu & Michail, 2017, pp.1-11), autori ovog članka pokazuju da dokazi mnogih poznatih rezultata u kontekstu b-metričkih prostora mogu biti dosta skraćeni.