Korišćenje savremenih tehnologija za pripremu i upravljanje borbenim jedinicama - Drozd, Jan; Flasar, Zdenek; Stodola, Petr (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2017)
Članak razmatra mogućnosti primene i prednosti moderne tehnologije u pripremi i upravljanju operacijama (aktivnosti, borbene aktivnosti). U procesu pripreme i upravljanja operacijama borbeno modelovanje ima važnu ulogu u aktivnostima, kako zapovednika, tako i članova njegovog tima. Standardno borbeno modelovanje može da se uključi u zajedničko upravljanje svim komponentama. Na nivou članova tima borbeno modelovanje se posmatra kao simulacija borbenog delovanja, koja predstavlja deo izbora optimalne varijante i potvrdu akcije prijateljskih snaga.