Eksplicitni izrazi uopštenih Stiltjesovih polinoma - Paunović, Ljiljana R. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2017)
Egzistenciju i jedinstvenost Kronrodovih ekstenzija za dobro poznate Gaus-Turanove kvadraturne formule dokazao je Li (Li, 1994, str.71-83). Određeni su eksplicitni izrazi za uopštene Stiltjesove polinome u odnosu na Čebiševljeve težinske funkcije, kao i u odnosu na težinsku funkciju Gori-Mičeli. Definisana je Kronrodova ekstenzija za Gausove kvadraturne formule sa višestrukim čvorovima. U nekim slučajevima određeni su eksplicitni izrazi polinoma, čije su nule čvorovi posmatranih kvadratura.