Izrada tablice za bodovanje ostvarenih rezultata kadetkinja Vojne akademije u testu savlađivanja poligona pešadijskih prepreka - Ranđelović, Mile P.; Milanović, Bojan Č. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2017)
U radu je prikazan postupak izrade tablice za bodovanje ostvarenih rezultata kadetkinja prilikom savlađivanja poligona pešadijskih prepreka. Tablica je izrađena na osnovu rezultata koje su kadetkinje ostvarile tokom četvorogodišnjeg školovanja u Vojnoj akademiji u Beogradu. Nakon formiranja i implementacije tablice sprovedeno je istraživanje koje je odgovorilo na pitanje da li uvođenje tablice za bodovanje u proces testiranja kadetkinja utiče na ostvarene rezultate. Pokazano je da je uvođenje tablice za bodovanje kadetkinja popravilo ostvarene rezultate na poligonu pešadijskih prepreka u proseku za 45 sekundi, ali ne za više od 56 sekundi.