Tačke otkaza u PKI arhitekturi - Prodanović, Radomir I.; Vulić, Ivan B. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2016)
Tokom poslednjih 20 godina PKI arhitektura našla je široku primenu, posebno u oblastima koje su zahtevale uspostavljanje sigurnosne infrastrukture. S obzirom na to da se koristi radi sigurnosti jasno je da je njen nesmetan rad jedan od osnovnih zahteva koji se postavlja pri njenoj implementaciji, a već samim uvidom u brojne tipove arhitektura i različite implementacije uviđa se njena kompleksnost. Zbog toga je razmatranje potencijalnih tačaka otkaza od velike važnosti. Kako se radi o vrlo složenim infrastrukturama, ovaj rad daće samo osnovni pregled tačaka koje mogu biti tačke otkaza, bez detalja koji su karakteristični za pojedine primene i tipove implementacija.Tražiće se zajedničke karakteristike PKI arhitektura i na njima objašnjavati značaj otkaza koji se mogu desiti, a tamo gde je moguće biće navedeni i predlozi za njihovo prevazilaženje.