Spisak recenzenata za 2017. godinu - Gaćeša, Nebojša N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2016)
Radi stručnog obrazloženja, svi članci koji odgovaraju tematici časopisa se recenziraju. Recenzenti su eminentni stručnjaci iz oblasti iz kojih su i teme radova koji im se šalju na recenziju. Potrebno je da iz tih oblasti recenzenti imaju objavljene radove u poslednje tri godine. Pre slanja na recenziju Redakcija proverava da li je sadržaj rukopisa plagijat, korišćenjem servisa iThenticate (CrossRef i CrossCheck). Časopis primenjuje „dvostruki slepi postupak recenzije“ članaka, koji podrazumeva da autori ne znaju ko su im recenzenti, niti su recenzentima poznati autori. Redakcija dozvoljava i podstiče recenzije i posle objavljivanja članaka radi naknadnog vrednovanja autora i radova. Stručni recenzent pomaže Redakciji u donošenju odluke, a posredstvom kontakata sa autorima, preko Redakcije, može da pomogne i autorima na poboljšavanju teksta rada.