Uređaj za demontažu i montažu delova teško rastavljivih mašinskih sklopova na mašinskim postrojenjima - Žegarac, Nikola P. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2016)
U radu je prikazano novo tehničko rešenje – uređaj za demontažu i montažu delova teško rastavljivih sklopova na mašinskim postrojenjima. Njegova konstrukcija omogućava široke mogućnosti primene u održavanju i remontu hidoelektrana, termoelektrana i dizel elektroagregata.Takođe, može se primeniti u motornoj i brodograđevinskoj industriji, kao i mornarici, avio-industriji i kod turbinskih postrojenja u procesnoj industriji. Uređaj za demontažu i montažu je univerzalan i lako se koristi. Zahvaljujući svojoj maloj težini lako se prenosi do lokacija gde se nalaze mašinska postrojenja.