Primena višekriterijumskog odlučivanja u izboru softvera digitalne forenzike - Stanivuković, Dejan R.; Ranđelović, Dragan M. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2016)
U današnje vreme gotovo da nema krivičnog dela u čijem rasvetljavanju digitalni dokazi nemaju ključnu ulogu . Konstantno povećanje kapaciteta medija na kojima se skladište digitalni podaci neprestano povećava vreme neophodno za identifikaciju i kopiranje (akviziciju) digitalnih dokaza. S tim u vezi, izbor adekvatnog softvera digitalne forenzike sve više dobija na značaju. Izbor adekvatnog softvera podrazumeva prethodnu uporednu analizu dva ili više softvera digitalne forenzike i proces optimizacije. Cilj uporedne analize ovih softvera jeste utvrđivanje i međusobno upoređivanje njihovih realnih i uporedivih performansi. Optimizacija ima za cilj da se utvrdi koji od softvera digitalne forenzike ima bolje performanse. U ovom radu prikazana je jedna od mogućih varijanti izbora softvera digitalne forenzike, korišćenjem najsavremenijih naučnih dostignuća u podršci odlučivanju zasnovanih na metodi analitičko-hijerarhijskih procesa (AHP) i računarskom programu Expert Choice.