Realni procesi unapređenja u vojsci na osnovama koncepta Lean Six Sigma - Epler, Igor J.; Božičković, Ranko C.; Arsić, Slaviša N.; Dinić, Jelena B. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2015)
Spremnost na izazove i promene, stvaranje više dobara ili usluga sa manje resursa, usmerenje na kvalitet i na korisnika predstavljaju jedne od najvažnijih oblastii delovanja industrijskih proizvođača, a koje su vojni rukovodioci u vojskama širom sveta, po uzoru na njih, razvili sa svojim pripadnicima i snabdevačima, u težnji da celokupan, veoma složen i značajan rad učine efikasnijim i efektivnijim. U članku se daje pregled dostignutih transformacija u vojsci Sjedinjenih Američkih Država (USA), kod njenih pripadnika, snabdevača i saradnika, gde se implementacijom savremenih koncepcija upravljanja procesima došlo do značajnih unapređenja i ušteda u raznim oblastima. Na kraju rada predložena su unapređenja u srodnim oblastima u Vojsci Srbije, primenom navedenih uspešnih modela upravljanja procesima.