Obaveštenja saradnicima i čitaocima za br. 3-2016 - Gaćeša, Nebojša N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2016)
CEON dodelio Vojnotehničkom glasniku oznaku „kk (kontrola kvaliteta)” četvrtu godinu za redom Centar za evaluaciju u obrazovanju i nauci (CEON, http://ceon.rs/index.php/sr/), izdavač Srpskog citatnog indeksa (http://scindeks.ceon.rs/), publikovao je Bibliometrijski izveštaj o naučnim časopisima za 2015. godinu. U skladu s ustaljenom praksom, o tome je obavešteno nadležno ministarstvo u Vladi Republike Srbije, kako bi se rezultati upotrebili u skladu s Pravilnikom o vrednovanju, odnosno utvrdila kategorizacija domaćih naučnih časopisa za 2016. godinu. Bibliometrijski izveštaj za 2015. godinu je kumulativnog karaktera – obuhvata podatke za period od 2002. nadalje. CEON je i u ovogodišnjem Bibliometrijskom izveštaju, kao i u izveštajima za 2012, 2013 i 2014. godinu dodelio Vojnotehničkom glasniku oznaku „kk (kontrola kvaliteta posredstvom CEON Asistenta)” koja označava kontrolisani kvalitet časopisa u sistemu evaluacije. Vojnotehnički glasnik je jedan od prvih časopisa u Srpskom citatnom indeksu koji je dobio ovu oznaku.