Automatizacija putnog naloga za putnička vozila - Terzić, Rajko M.; Eremija, Zoran S.; Terzić, Dušan R. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2016)
Efikasnost funkcionisanja organizacije zavisi od kvaliteta upravljanja međusobno povezanih i međusobno zavisnih poslovnih procesa. Informacioni sistem VozIS projektovan je tako da obezbedi unos podataka tamo gde oni i nastaju. Evidencijom podataka o službenim vozilima, njihovoj upotrebi i održavanju (poslovnim procesima registracije, osiguranja, servisiranja, putnim nalozima, troškovima vezanim za potrošnju goriva) stvaraju se realni uslovi za efikasno upravljanje poslovnim sistemom, kontrolu finansijskih troškova, za izradu dugoročnih i kratkoročnih planova rada i različitih izveštaja. VozIS eliminiše nejasne, nekompletne zahteve i premošćava trenutnu tehnološku zaostalost u radu. Automatizovano rešenje podiže kvalitet poslovanja i koordinira sve aktere u ovom poslovnom sistemu. Težište ovog radapredstavlja prikaz metoda poslovne analize. Navedeni su i rezultati projektovanja na segmentu putni nalog za putnička vozila i poslovnim procesima koji sutesno povezani sa njim.