Kritične infrastrukture: pretnje, ranjivosti i zaštita - Protić, Danijela D. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2016)
U radu je prikazano šest kritičnih infrastruktura: elektroenergetski sistemi, mreža distribucije i snabdevanje energentima, proizvodnja, promet i skladištenje opasnih materija, saobraćaj i transport; informaciono-telekomunikaciona infrastruktura i snabdevanje osnovnim životnim namirnicama. Prikazani su izvori mogućih neželjenih događaja usled nezgoda, nesreća, tehničkih grešaka, kvarova, prirodnih nepogoda i uticaja ljudskog faktora. Detaljno su objašnjene prevencija i predikcija ovih događaja.