Analiza bezbednosti web aplikacija operativnim sistemom Kali Linux - Babincev, Ivan M.; Vuletić, Dejan V. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2015)
U radu je opisan operativni sistem Kali Linux , njegove namene i mogućnosti. Navedene su grupe alata kojima Kali Linux raspolaže, način rada određenih alata koje ovaj sistem sadrži, kao i mogućnost instalacije i korišćenja alata koji nisu njegov sastavni deo. U završnom delu rada praktično je prikazano testiranje web aplikacija korišćenjem alata iz operativnog sistema Kali Linux. Time je prikazan deo mogućnosti ovog operativnog sistema u analizi bezbednosti web aplikacija, što predstavlja cilj ovog rada.