Iskustva u razvoju izuma sa aspekta naučne verifikacije i stvaranja tržišta - Žegarac, Nikola P. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2015)
U radu su prikazana iskustva u razvoju pronalaska, patenata i naučnih dela sa aspekta naučne verifikacije i plasmana na tržištu. Opisani su problemi koji se uobičajeno javljaju u procesu razvoja pronalaska, kao i druga vrsta problema, koji prate pronalaske za vreme plasmana na tržište.