Uticaj ljudskog faktora u vojnom vazduhoplovnotehničkom održavanju - Marinković, Srboljub J.; Drenovac, Aleksandar Ž. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2015)
Vazduhoplovnotehničko održavanje, kao specifična oblast održavanja vojne tehnike, karakteriše se visokim zahtevima pouzdanosti, zasnovanim na propisima i tehničkim standardima. Sistemski pristup održavanju predstavlja ključni element kvalitetnog održavanja, a uticaj vazduhoplovnotehničkog kadra na svim nivoima ima odlučujući uticaj na krajnje rezultate održavanja vazduhoplova.