(untitled) (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2025)
Objavljivanje članaka nakon stručne recenzije osnovna je delatnost naučnog časopisa Vojnotehnički glasnik. Neophodno je postići saglasnost o etičkim načelima u postupcima svih učesnika prilikom objavljivanja članaka, od autora, Redakcije časopisa i stručnih recenzenata do izdavača. Uređivačka politika Vojnotehničkog glasnika zasniva se na preporukama Odbora za etičnost u izdavaštvu (COPE Core Practices) i zajedničkim principima transparentnosti i najbolje prakse u izdavaštvu COPE, DOAJ, OASPA i WAME, kao i na najboljim prihvaćenim praksama u naučnom izdavaštvu. Vojnotehnički glasnik je član COPE (Committee on Publication Ethics) od 2. maja 2018. godine i član OASPA (Open Access Scholarly Publishers Association) od 27. novembra 2015. godine. Uredništvo primenjuje Kontrolnu listu za izdavače otvorenog pristupa o sprovođenju Preporuke UNESKO-a o otvorenoj nauci. Ovaj dokument je deo Uneskovog kompleta alata za otvorenu nauku, osmišljenog da podrži implementaciju Preporuke Uneska o otvorenoj nauci. Proizveden je u partnerstvu sa OASPA.