Savremeno naoružanje i vojna oprema za broj 1/2015 - Tišma, Mladen R. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2014)
Potpisan ugovor za opremanje evrofajtera AESA radarom kaptor E; U planu palubna verzija višenamenskog borbenog aviona PAK-FA; Leteći automobil iz Slovačke; Prvo sletanje F-35C na nosač aviona; Kineski borbeni avion J-31 zvanično predstavljen javnosti; Embraer predstavio prototip transportnog aviona KC-390; Rusija razvija novi avaks pod oznakom A-100; Poleteo prvi modernizovani bombarder Tu-160; Iran izvršio uspešna letna ispitivanja bespilotne letelice nastale od američke RQ-170; Rusija i Kina zajednički razvijaju najveći i najsnažniji helikopter na svetu; Litvanci razvijaju novi VHF radar za rano upozoravanje; Ukrajina razmatra licencnu proizvodnju aviona L-15; Nova protivradarska raketa za opremanje aviona PAK-FA ulazi u serijsku proizvodnju 2015. godine; SAD vrše konverziju televizijski vođenih Maverika u laserski vođene rakete; Lokid Martin oprema lovce F-22 raketama AIM-9X; Kina lansirala nove vojne satellite; Ukrajina razvija nove projektile i tragače; Rusija razvija novu generaciju satelita za rano upozoravanje.