Berezinove nejednakosti za zbir operatora i klasične nejednakosti koje se odnose na Berezinovu normu - Gürdal, Mehmet; Stojiljković, Vuk N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2024)
Uvod/cilj: Cilj ovog rada jeste da se izvedu nove nejednakosti Berezinovog tipa. Metode: Primenjene su standardne metode za teoriju operatora. Rezultati: Dobijene su razne nejednakosti tipa koje su izneli Huban i dr. i Erkan. Zaključak: Pored dobijanja raznih nejednakosti oblika koje su izneli Huban i dr. i Erkan, autori su pooštrili nejednakosti vezane za Berezinov radijus.