Ograničavanje nenegativnog rešenja između donjeg i gornjeg rešenja za šesti stepen problema graničnih vrednosti - Bekri, Zouaoui; Fabiano, Nikola; Samei, Mohammad Esmael; Radenović, Stojan (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2024)
Uvod/cilj: Dokazivanje postojanja rešenja za poseban slučaj graničnog problema šestog reda. Metode: Leraj-Šauderova teorema o fiksnoj tački koristi se da bi se odredile niže i gornje granice rešenja. Rezultati: Pronađena su rešenja donje i gornje granice. Zaključak: Granični problem šestog reda dozvoljava rešenja.