Unapređenje balističkih karakteristika i održavanja zaštitnih balističkih prsluka - Radonjić, Vojkan M.; Jovanović, Danko M.; Živanović, Goran Ž.; Resimić, Branko V. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
U radu su realizovana istraživanja materijala neophodnog za održavanje zaštitnih balističkih prsluka. Predloženo je novo konstrukciono rešenje sa savremenim materijalom za izradu balističkih uložaka. U radu su prikazani rezultati laboratorijskih balističkih ispitivanja uložaka sa novim materijalom. Na osnovu rezultata ispitivanja zaključuje se da predloženo konstrukciono rešenje za izradu balističkih uložaka u potpunosti ispunjava zahteve aktuelnog standarda.