Rezultati fiksne tačke za β − F−slaba mapiranja kontrakcije u potpunim S-metričkim prostorima - Khomdram, Bulbul; Rohen, Yumnam; Khan, Mohammad Saeed; Fabiano, Nikola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2024)
Uvod/cilj: U ovom radu uvodi se pojam β − F−slabe kontrakcije koristeći koncepte F−slabe kontrakcije i α − ψ−kontrakcije. Metode: Korišćenjem β−F−slabe kontrakcije dokazuju se neke teoreme o fiksnim tačkama u okviru S−metričkih prostora. Rezultati: Dobijeni rezultati o fiksnim tačkama u S−metričkim prostorima generalizuju neke poznate rezultate u literaturi. Zaključak: β − F−slaba kontrakcija generalizuje neke važne tipove kontrakcija i ispituje postojanje fiksne tačke u S−metričkim prostorima. Rezultati se koriste za rešavanje nelinearne Fredholmove integralne jednačine.