Prikaz knjige Discrete communication systems, autor Stevan Berber, Oxford University Press, 2021 - Gaćeša, Nebojša N. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2023)
Ova knjiga sadrži teoriju diskretnih telekomunikacionih sistema koji su prikazani u obliku blok šema definisanih pomoću matematičkih operatora. U cilju poređenja sistema, dodata je teorija digitalnih telekomunikacionih sistema radi boljeg razumevanja odnosa navedenih teorija. Definisane su generičke šeme oba sistema koje su korišćene da se razviju pojedinačni diskretni i digitalni sistemi kao njihovi specijalni slučajevi. Komplementarna poglavlja knjige sadrže teoriju obrade determinističkih i stohastičkih signala kontinualnog i diskretnog vremena koja je neophodna za razumevanje glavnih poglavlja koja prikazuju telekomunikacione sisteme.