Beleška o temperaturskom somborskom indeksu - Gutman, Ivan (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2023)
Uvod/cilj: Temperatura čvora u grafu reda n definisana je kao d/(n-d), gde je d stepen čvora. Istraživana je temperaturska varijanta somborskog indeksa i dokazane su neke njene osobine. Metode: Primenjena je kombinatorna teorija grafova. Rezultati: Određene su ekstremne vrednosti za temperaturski somborski indeks, i nađene donje i gorne granice. Zaključak: Rad doprinosti teoriji grafovskih invarijanti somborskog tipa.