Numeričke metode i njihova primena u dinamici konstrukcija - Vasiljević, Rade R. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2023)
Uvod/cilj: U radu su analizirane numeričke metode rešavanja diferencijalnih jednačina dinamičke ravnoteže u tehničkim problemima. Metode: Predstavljene su numeričke metode: metoda centralnih diferencija, metoda linearnog ubrzanja, Njumarkova metoda i Vilsonova θ-metoda. Rezultati: Rešeni su različiti problemi koji se javljaju pri primeni numeričkih metoda u dinamici konstrukcija. Zaključak: Pokazano je da primena numeričkih metoda ima fundamentalan značaj u dinamici konstrukcija.