Integral puta u kvantnim teorijama polja - Fabiano, Nicola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2022)
Uvod / cilj: Polazeći od Hamiltonijana, dat je alternativni opis kvantne mehanike, zasnovan na zbiru svih mogućih puteva između početne i finalne tačke. Metode: Teorijske metode matematičke fiizike. Integralni metod zasnovan na integralu puta. Rezultati: Metode i koncepti integrala puta mogu biti primenjeni i na druge grane fizike, nisu ograničeni na kvantnu mehaniku. Zaključak: Pristup zasnovan na integralu puta daje glo[1]balni opis polja, za razliku od uobičajenog pristupa zasnovanog na Lagranžijanu koji predstavlja lokalni opis polja.