Osobina P u modularnim metričkim prostorima - Paunović, Ljiljana R.; Kumar, Parveen; Malik, Savita; Kumar, Manoj (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2022)
Uvod/cilj: Cilj ovog rada jeste da predstavi koncept generalizovanog -slabog kontraktivnog uslova koji uključuje različite kombinacije d(x,y) u modularnim metričkim prostorima. Metode: Konvencionalne teorijske metode funkcionalne analize. Rezultati: Predstavljen je rezultat (Murthy & Vara Prasad, 2013) za singularno preslikavanje koje zadovoljava uopšteni -slabi kontraktivni uslov koji uključuje različite kombinacije d(x,y) . On je uopšten u postavljanju modularnih metričkih prostora.Takođe, dokazano je da ovo singularno preslikavanje zadovoljava svojstvo P. Na kraju je naveden primer koji podržava rezultat. Zaključak: Uz odgovarajuće generalizacije moguće je formulisati dobro poznate rezultate klasičnih metričkih prostora koji se odnose na slučaj modularnih metričkih prostora.