Regularizacija u teorijama kvantnog polja - Fabiano, Nicola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2022)
Uvod/cilj: Razmatraju se osnovne tehnike šema regularizacije kao i njihova valjanost za teorije kalibracionih polja. Metode: Primenjuju se šeme dimenzionalne regularizacije, Pauli-Vilarsova regularizacija kao i regularizacije rešetke. Rezultati: Koleman-Mandula teorema pokazuje koje kalibracione teorije se mogu renormalizovati. Zaključak: Neke teorije kalibracionog polja se mogu renormalizovati, specifično standardni model.