Aproksimacija sedlaste tačke višeg reda - Fabiano, Nicola; Mirkov, Nikola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2022)
Uvod/cilj: U ovom radu razmatra se aproksimacija sedlaste tačke. Metode: Metoda sedlaste tačke koristi se u nekoliko različitih oblasti matematike i fizike. Izračunava se eksplicitno nekoliko članova proširenja za faktorsku funkciju. Rezultati: Ovako procenjeni integrali imaju približno tačne vreednosti . Zaključak: Korekcije višeg reda nisu zanemarive čak ni kada se zahteva umereni nivo preciznosti.