Poboljšanje efikasnosti prenosnih protivavionskih raketnih sistema i raketa "vazduh-vazduh" i novi načini borbene upotrebe ovih raketa (Повышение эффективности ракет переносных зенитных комплексов и ракет «воздух- воздух» и новые средства борьбы с э - Golodyaev, Alexander I. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2014)
U ovom radu opisan je novi način borbe sa ciljevima koji su izvori IC zračenja, kao i novi način borbe sa IC glavama za samonavođenje. Analizirana su i sredstva za V i PVO borbu. Predstavljena je mogućnost modernizacije IC glava za samonavođenje, radi odbrane od IC smetnji. Takođe, opisan je originalni metod postavljanja lažnih izvora toplote korišćenjem bakar-aluminijumske legure. (В статье показывается новый способ борьбы с генераторами пульсирующих инфракрасных помех, новый вид борьбы с инфракрасными головками самонаведения, и анализ средств борьбы с ВВС и средств противодействия. Описание модернизации инфракрасных головок самонаведения, для преодоления генераторов пульсирующих инфракрасных помех. Также описывается оригинальный способ постановки ложных тепловых целей с применением медно -алюминиевого термита и сплава «электрон».)