Zaštita na radu prilikom izvođenja građevinskih radova i upotrebi mehanizacije - Petrović, Miloš Z.; Anđelić, Kristina R.; Živulović - Petrović, Marina G. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Zaštita prilikom rukovanja građevinskom mehanizacijom, kao i pri izvođenju građevinskih radova, bitan je i značajan faktor u celokupnom kompleksnom procesu izgradnje. Pažljivim rukovanjem štite se ljudski životi i životna sredina, kao i sami građevinski materijali. Pažljivim i dobrim rukovanjem i izvođenjem može se postići i finansijska ušteda i da ne dođe do dodatnih troškova. Mere zaštite koje treba preduzeti su: zaštita od opasnost u toku izvođenja radova i zaštita od opasnosti u toku eksplatacije objekta. Ova oblast je striktno definisana zakonskom regulativom.