Razminiranje eksplozivnih bojevih naprava sa elementima koji se ne izvlače (Способ разминирования фугасных боеприпасов, установленных с элементами неизвлекаемости) - Golodyaev, Alexander I. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Primena načina razminiranja putem ispiranja eksplozivne materije rastvorom utiče da se sačuvaju velike materijalne vrednosti, a smanjuje i rizik od povreda pirotehniča, čiji su poslovi vezani za premeštaj municije do mesta reciklaže. Troškovi za specijalnu vrstu opreme za takve svrhe su minimalni. Tehnologiju je veoma lako automatizovati za račun elektronskog i teleupravljanja procesom bušenja na rastojanju, što rizik od eksplozije svodi na minimum. Ovakav način razminiranja biće efikasan, naročito u zonama dejstava protiv partizanskog minskog rata. (Применение способа разминирования вымыванием взрывчатого вещества растворителем позволяет, сохранит большие материальные ценности, снижает риск для пиротехников связанный с перемещением боеприпаса к месту утилизации. Затраты на специальное оборудование незначительны. Технология легко поддается автоматизации, за счет электронного и теле управления процессом сверления на расстоянии, что снижает риск подрыва пиротехников к минимуму. Способ будет эффективен в зонах действия против партизанской минной войны.)