Heuristika i zakonska regulativa u oblasti zaštite tajnih podataka u funkciji edukacije subjekata sistema odbrane - Bereš, Paun J. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Edukacija o zaštiti tajnih podataka trebalo bi da bude u vrhu prioriteta kada je reč o obezbeđenju zaštite vitalnih interesa države. Neki podaci ne treba da budu dostupni javnosti, jer se uglavnom odnose na nacionalnu bezbednost, te niko ne bi trebalo da dovodi u pitanje potrebu zaštite ove vrste podataka. Ovaj rad namenjen je edukatorima koji se bave zaštitom tajnih podataka i posebno onima koji rade ili dolaze u kontakt sa poverljivim podacima, sa ciljem da ih informiše o nacionalnom sistemu zaštite tajnih podataka u Srbiji i osposobi za primenu važeće zakonske regulative primenom heurističkog modela edukacije. U radu su navedeni pravni propisi koji regulišu zaštitu podataka, kao i propisani standardi i mere zaštite tajnih podataka.