Modelovanje statičkog apsorbera - Đekić, Milica D. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2022)
Uvod/cilj: Statički apsorber, čija analiza će biti prikazana u ovom radu, u stanju je da neutralizuje svaki signal u fizičkoj ili virtuelnoj ravni. . Metodi: Predstavljeno je isključivo naučno razmišljanje i model sa objašnjenjima koja su pažljivo evaluirana korišćenjem sofisticiranih računarskih alata za projektovanje i simulaciju. Empirijski rezultati nisu priloženi, već samo tvrdnje sa njihovim dokazima. Rezultati: Najznačajniji rezultat ovog istraživanja jeste potpuno novi pristup binarnim sistemima koji su ovde povezani sa skupom realnih brojeva. Zaključak: Svrha ovog istraživanja jeste da predstavi potpuno novi koncept koji može da se koristi u sajber industriji, dok je dinamička varijanta apsorbera još uvek u fazi razvoja.