Poziv i uputstvo autorima za br. 4-2021 - Gaćeša, Nebojša (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2021)
Uputstvo autorima o načinu pripreme članka za objavljivanje u Vojnotehničkom glasniku urađeno je na osnovu Pravilnika o kategorizaciji i rangiranju naučnih časopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije ("Službeni glasnik RS", broj 159/20). Primena ovog Pravilnika prvenstveno služi unapređenju kvaliteta domaćih časopisa i njihovog potpunijeg uključivanja u međunarodni sistem razmene naučnih informacija. Uređivačka politika Vojnotehničkog glasnika zasniva se na preporukama Odbora za etičnost u izdavaštvu (COPE Core Practices), kao i na najboljim prihvaćenim praksama u naučnom izdavaštvu. Vojnotehnički glasnik je član COPE (Committee on Publication Ethics) od 2. maja 2018. godine.