Nova operacija soft skupova: njihova proširena simetrična razlika - Stojanović, Nenad S. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2021)
Uvod/cilj: Molodsov je predstavio koncept soft skupa kao novo matematičko sredstvo za rešavanje problema u kojima se javlja neizvesnost. U literaturi su različite vrste operacija soft skupova definisane i korišćene u teoriji i različitim oblicima primena. Metode: Ovaj rad zasnovan je na radu „Nova operacija soft skupova: proširena razlika soft skupova” autora Sezgina, Ahmada i Mehmuda [Journal of New Theory 27 (2019) 33-42]. Rezultati: Definisana je nova operacija soft skupova, koja se naziva proširena simetrična razlika. Istražena je veza između proširene i ograničene simetrične razlike i nekih drugih operacija soft skupova. Zaključak: Autor veruje da dobijeni rezultati predstavljaju značajan doprinos dosadašnjim poznatim rezultatima.