Korekcije propagatora kvantne elektrodinamike - Fabiano, Nicola (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2021)
Uvod/cilj: U radu se razmatra problem kvantnih korekcija propagatora u kvantnoj elektrodinamici (QED). Metode: Korišćena je Dajson-Švingerova jednačina za korekciju propagatora u QED-u. Rezultati: Posmatrane količine u QED-u su konačne. Zaključak: Divergencije u kvantnoj elektrodinamici mogu se izbeći redefinisanjem fizičkih veličina na odgovarajući način.