Savremeno naoružanje i vojna oprema za broj 1/2014 - Tišma, Mladen R. (Vojnotehnički glasnik / Military Technical Courier, 2013)
Češki Aero razvija novi školsko-borbeni avion L-169; Laki jurišnik Škorpion izveo prvi let; Predstavljen model novog italijanskog školsko-borbenog aviona M-345 HET; Projekat turskog borbenog helikoptera ponovo u kašnjenju; Indijski laki borbeni avion Tejas postigao početnu operativnu sposobnost; Iran prikazao borbenu bespilotnu letelicu Fotros; Ugovorena integracija raketa Meteor na Gripe E; Francusko MO i kompanija MBDA ugovorili razvoj i proizvodnju protivoklopnog sistema Moyenne Portee; Britanija investira 79 miliona funti u razvoj nove generacije podmornica; Uspešno ispitivanje nemačkog projektila zemlja-vazduh Iris-T SL; Podmornica „Aleksandar Nevski“ ušla u operativnu upotrebu Ratne mornarice Rusije; Prvi let novog kineskog helikoptera Z-20; F-35 izveo prvo „živo“ lansiranje rakete AMRAAM; Južnokorejski KAI prikazao maketu nove verzije borbenog aviona KFX; Lokidovi „smrdljivi poslovi“ predstavili SR-72; Indijski DRDO prikazao taktički balistički raketni sistem z-z Pragati; Sikorski dobio ugovor za razvoj eksperimentalne letelice sa vertikalnim poletanjem i sletanjem; Prvi let jordanskih aviona-topovnjača CN235; Dženeral Atomiks prikazao svoj EMRG top; I Aurora dobila ugovor za prvu razvojnu fazu programa VTOL X-Plane; Erbas pružio više detalja o novom protivpožarnom avionu; Sjedinjene Države objavile predlog naoružanja i opreme za rumunske F-16A/B; Rusija kreće u razvoj lakog frontovskog lovca; Počela letna ispitivanja integracije krstareće rakete na Evrofajter.